INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski:

  • 800g kabeljauwfilet 500 g wortels – 150 g peterselie (wortel) 100 g selderij
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 grote ui 1 kleine prei (het wit) zout
  • pimentkorrels
  • laurierblad
  • peper
  • zoete paprika
  • basilicum
  • oregano
  • zonnebloemolie peterselie

BEREIDING:

Droog de vis met wat keukenrol. Snijd hem daarna in stukjes. Bestrooi met peper en zout en laat hem even staan. Maak de wortels, peterselie en selderij schoon, en rasp de groenten op een rasp met grote gaten. Doe deze daarna in een pan en giet er drie glazen kokend water in. Een snufje zout toevoegen en ongeveer een kwartier met deksel op de pan laten koken. Wanneer het kwartier bijna voorbij is, voeg een laurierblad en drie pimentkorrels erbij. Tijdens het koken van de groenten, paneer de vis in meel en bak deze gedeeltelijk op hete olie tot de vis lichtbruin wordt aan elke zijde. Zodra de vis is gebakken, giet een half glas van het vocht uit de pan met groenten af en los hierin de tomatenpuree op. Daarna, snijd de ui en prei in halve rondjes en laat ze op olie glazig worden om vervolgens de rest van de groente en de oplossing met tomatenpuree erbij te voegen. Goed door elkaar husselen en vervolgens aan het koken brengen. Voeg kruiden toe naar smaak en giet het op de gebbaken vis gelegd in een rechthoekige ovenschaal. Wacht tot het afkoelt, zet de deksel op en zet het in de koelkast voor een paar uur zodat de vis de smaak van groenten intrekt. Serveer gedecoreerd met peterselie.

Porties voor: 4 personen
Kosten per portie: 2 €