INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski:

  • 260 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 12 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 2 eetlepel suiker
  • Poedersuiker

BEREIDING:

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Pak de eieren en split ze op in het geel en het wit. Het eigeel opkloppen met suiker tot de suiker is opgelost. Klopt het eiwit appart op tot een stevige massa. De bloem met bakpoeder toevoegen aan het eigeel en de melk erbij doen. Nu eerst de stukjes appel gelijkmatig er doorheen mixen en als laatste het opgeklopte eiwit. Doe olie in een pan en zet het vuur middelhoog alvorens het beslag in de pan geschept kan worden in porties. Garneren met poedersuiker. En genieten!

Portie voor: 2 personen
Kost van èèn portie: 0,5 €