INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski:

  • 500 g zuurkool (naturel)
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g champignons
  • Een halve witte kool
  • 140 g tomatenpuree
  • 125 g gewelde pruimen zonder pit (zak)
  • 700 g rib-runderlappen
  • 1 Gelderse rookworst (250 g)
  • 500 ml kraanwater
  • 250 ml rode wijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes

BEREIDING:

Maak de champignons schoon met een stuk keukenpapier (niet wassen!). Snij de champignons doormidden, de ui in kleine stukken en de witte kool in dunne reepjes. Doe in één pan het water en de zuurkool en laat deze 15 minuten zachtjes koken. In een andere pan, verhit 2 eetlepels olie en bak de champignons, ui, witte kool en pruimen 10 minuten. Snijd ondertussen de runderlappen in kleine stukjes en bestrooi het met peper en zout. Pak de teentjes knoflook en snijd ze grof. Verhit 4 eetlepels en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin zodat de binnenkant lekker zacht blijft. Meng de stukken vlees met de knoflook en hussel ze af en toe door elkaar. Giet de zuurkool af en voeg deze aan het gebakken groenten mengsel. Voeg nu ook het rundvlees toe. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze als laatste toe samen met de wijn, laurierblaadjes en tomatenpuree. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 2 uur stoven. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Portie voor: 4 personen
Kost van een portie: 2,25 €