INGREDIËNTEN – verkrijbaar bij Zapolski:

  • 250 gram meel
  • 200 gram (kruimige) aardappels
  • 150 gram twaróg of hüttenkäse
  • 100 gram lauwwarm water
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper

BEREIDING:

Schil en kook de aardappelen gaar. Doe ze in een kom om ze vervolgens fijn te stampen. Pak de witte kaas en meng deze met de gepureerde aardappelen tot een egale massa. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe hierna het meel in andere kom. Breek het ei in een kuiltje van het meel en voeg een vleug zout toe. Giet beetje bij beetje het lauwwarme water toe terwijl je het geheel tot een samenhangende bal deeg kneed. Strooi bloem op een aanrecht of plaat en rol het deeg erop uit. Steek met een groot glas rondjes uit de plak deeg. Probeer zoveel mogelijk deeg te gebruiken door steeds opnieuw de restanten uit te rollen. Pak een lepeltje van het gladde pureemengsel en leg het op het midden van een rondje deeg. Maak de randen van het rondje nat en vouw het rondje dicht. Druk de randen stevig dicht. Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. De pierogi hebben hebben zo’n 3 a 5 minuten nodig om gaar te koken. Wanneer ze klaar zijn komen ze bovendrijven. Serveer eventueel met zure room.

Portie voor: 2 personen
Kost van èèn portie: 1 €