INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski:

  • Runderbouillon
  • Zuurkool
  • 4 aardappelen (vastkokend)
  • 2 Wortelen
  • 1/4 stuk knolselderij
  • Gedroogde paddestoelen (boleten)
  • Gerookt en gekookt spek
  • Poolse vette worst
  • Bloem
  • Boter
  • Komijnzaad
  • Peper
  • Zout

BEREIDING:

Maak twee liter bouillon, door het gebruik van blokjes of door het zelf te laten trekken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snij de wortelen en knolselderij in ongeveer hetzelfde formaat stukken. Haal de zwoerdlaag van het varkensvlees af. Snij deze en de worst (zonder vel) ook in stukken. De zuurkool laten uitlekken en uitknijpen. Deze moet worden gesneden zodat de sliertjes op een eetlepel passen. Bak nu het gesneden spek en worst tot ze net beginnen te verkleuren en giet hier vervolgens de bouillon bij. Voeg de aardappelen en groenten toe. Kook alles samen en verkruimel een stuk of 5 gedroogde paddestoelen en strooi er wat komijnzaad bij. Wanneer de aardappelstukjes beetgaar zijn kan de zuurkool ook worden toegevoegd. Terwijl het geheel staat te koken kan er met een klontje gesmolten boter en bloem een bindmiddel worden gemaakt om de soep te binden. Wanneer alles samen is gevoegd, op smaak brengen met peper en zout.

Portie voor: 6 personen
Kost van een portie: 1,25 €