Probeer èèn van onze recepten

Vis met groenten

Vis met groenten

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 800g kabeljauwfilet 500 g wortels - 150 g peterselie (wortel) 100 g selderij 100 g tomatenpuree 1 grote ui 1 kleine prei (het wit) zout pimentkorrels laurierblad peper zoete paprika basilicum oregano zonnebloemolie peterselie...

Poolse pannenkoeken met appels (racuchy)

Poolse pannenkoeken met appels (racuchy)

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 260 gram bloem 250 ml melk 2 eieren 2 appels 12 theelepel bakpoeder 1 theelepel vanille suiker 2 eetlepel suiker Poedersuiker BEREIDING: Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Pak de eieren en split ze op in het geel en...

Aardappelpannenkoeken

Aardappelpannenkoeken

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 1,5 tot 2 kilo aardappelen 2 kleine uien 1 ei 2 tot 3 eetlepels bloem 1 theelepel majoraan Zonnebloemolie Peper Zout BEREIDING: Schil, was en droog de aardappelen. Rasp ze daarna klein en doe dit hierna ook met de uien. Klop...

Dumplings met hüttenkäse en aardappels

Dumplings met hüttenkäse en aardappels

INGREDIËNTEN – verkrijbaar bij Zapolski: 250 gram meel 200 gram (kruimige) aardappels 150 gram twaróg of hüttenkäse 100 gram lauwwarm water 1 ei Zout Peper BEREIDING: Schil en kook de aardappelen gaar. Doe ze in een kom om ze vervolgens fijn te stampen. Pak de witte...

Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: Runderbouillon Zuurkool 4 aardappelen (vastkokend) 2 Wortelen 1/4 stuk knolselderij Gedroogde paddestoelen (boleten) Gerookt en gekookt spek Poolse vette worst Bloem Boter Komijnzaad Peper Zout BEREIDING: Maak twee liter...

Koolrolletjes

Koolrolletjes

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar in Zapolski: 2 groene of witte kolen 180 gram rijst 60 gram boter of margarine 300 gram rundergehakt 1 ei 1 ui 30 gram boter of margarine 30 gram bloem 900 gram tomaten in blik 1 teentje knoflook 1,4 dl kippenbouillon 1 theelepel verse tijm...

Poolse stoofpot met bonen en worst

Poolse stoofpot met bonen en worst

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 500 gram gedroogde witte bonen 250 gram spekjes 250 gram rookworst 400 gram tomatenblokjes 1 eetlepel bloem 1 eetlepel boter 2 uien 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 4 pimentbessen gedroogde marjolein peper zout BEREIDING:...

Poolse stoofschotel met zuurkool (bigos)

Poolse stoofschotel met zuurkool (bigos)

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 500 g zuurkool (naturel) 2 uien 3 tenen knoflook 250 g champignons Een halve witte kool 140 g tomatenpuree 125 g gewelde pruimen zonder pit (zak) 700 g rib-runderlappen 1 Gelderse rookworst (250 g) 500 ml kraanwater 250 ml...

Borsjtj (bietjessoep)

Borsjtj (bietjessoep)

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski: 500 gram gekookte rode bietjes 1 ui 1 liter bouillon peper, zout naar smaak 1 theelepel karwijzaad of komijnzaad snufje suiker 1 eetlepel citroensap BEREIDING: Ontvel de bietjes en snijd deze daarna in blokjes. Pel een ui en...

Witte borsjtj

Witte borsjtj

INGREDIËNTEN – verkrijgbaar bij Zapolski:   Zuurdesem starter (150 ml voor het recept nodig) 400 gram havermout 1 kg bloem 1 snee dik roggebrood Water Een bewaarpot 150 gram gedroogde wilde paddestoelen 3 teentjes knoflook 150 ml room 3-4 pimentzaden 1...